

HANIMLAR İŞTE TADINA BAYILACAĞINIZ BASİT BİR TARİF
CEVİZLİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER: 1 Lt. süt, 7 çorba kaşığı irmik, 11 çorba kaşığı toz şeker,
50 gr. Margarin, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi ( tarçın ve ceviz bir kasede karışacak)
YAPILIŞI : İlk önce tenceremize sütü koyalım, içine irmiğimizi, şekerimizi koyarak yüksek ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca ocağı kısarak içine margarini ve vanilyayı katarak kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirelim. Boza kıvamına gelince ocaktan alalım. Borcama yaptığımız karışımın yarısını dökelim. Daha sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın karışımının yarısını serpelim. En son olarak da tatlının kalan yarısını da dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra isteğimize uygun keserek servis yapalım. AFİYET OLSUN
MALZEMELER: 1 Lt. süt, 7 çorba kaşığı irmik, 11 çorba kaşığı toz şeker,
50 gr. Margarin, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi ( tarçın ve ceviz bir kasede karışacak)
YAPILIŞI : İlk önce tenceremize sütü koyalım, içine irmiğimizi, şekerimizi koyarak yüksek ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca ocağı kısarak içine margarini ve vanilyayı katarak kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirelim. Boza kıvamına gelince ocaktan alalım. Borcama yaptığımız karışımın yarısını dökelim. Daha sonra üzerine çekilmiş ceviz ve tarçın karışımının yarısını serpelim. En son olarak da tatlının kalan yarısını da dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra isteğimize uygun keserek servis yapalım. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder