14 Kasım 2008 Cuma

MAYALI POĞAÇA

MALZEMELER
1 BARDAK ILIK SÜT
1 BARDAK ILIK SU
1 BARDAK SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET YAŞMAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YUMURTA SARISI ÜZERİNE
ALDIĞI KADAR UN YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK

YAPILIŞI
SU VE SÜTÜN İÇİNE MAYA VE ŞEKERİ ATIP İYİCE KARIŞTIRALIM.DİĞER MALZEMELERİDE ATIP KARIŞTIRDIKTAN SONRA UN İLAVE EDELİM.YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDELİM.VE MAYALANMAYA BIRAKALIM.MAYASI GELİNCE İSTEDİĞİMİZ ŞEKLİ VERERK İSTER İÇİ BOŞ İSTER PEYNİR KOYALIM.ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SERPİP 175 DERECELİK FIRINDA PİŞİRELİM.

NOT:YUMURTA SARISININ İÇİNE ÇOK AZ ŞEKER VE 3-4 DAMLA SIVIYAĞ DÖKÜP KARIŞTIRDIKTAN SONRA POĞAÇALARIMIZIN ÜZERİNE SÜRERSEK DAHA İYİ KIZARIR.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: