27 Kasım 2008 Perşembe

İRMİK TATLISI

BU İRMİK TATLISI TARİFİMİ P.D.Ç.S.30 ETKİNLİĞİ İÇİN SUSAMÇÖREKOTU NA GÖNDERİYORUM. BU GÜZEL DAVETİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. KOLAY GELSİN...

MALZEMELER:

1 LT. SÜT
9 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
10 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ÇORBA KAŞIĞI KATI YAĞ.
KAKAOLULU ETİBÖR BÜSKÜVİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

YAPILIŞI:
1 LT. SÜTÜ TENCEREYE KOYUYORUZ İÇİNE İRMİĞİMİZİ,ŞEKERİMİZİ KOYUP KARIŞTIRARAK KAYNATIYORUZ. KOYU BİR KIVAMA GELDİĞİ ZAMAN İÇİNE KATIYAĞIMIZI KOYUP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIYORUZ.SONRA VANİLYASINI KATIP 1,2 DAKİKA KARIŞTIRIP KAPATIYORUZ.

BORCAMIZI BİRAZ ISLATIYORUZ VE YAPTIĞIMIZ KARIŞIMIN YARISINI İÇİNE DÖKÜYORUZ VE ÜZERİNE KAKAOLU PETİBÖRLERİMİZİ DİZİYORUZ, VE KALAN KARIŞIMIMIZI ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ. SON OLARAKDA CEVİZ VE TARÇIN KARIŞIMINI ÜSTÜNE SERPİYORUZ..
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: