11 Kasım 2008 Salı

TUZLU KURABİYE

MALZEMELER;
1 ÇAYBARDAĞI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA
VE 1 YUMURTANIN AKI MALZEME İÇİNE SARISI ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
KIVAMINA GELİNCEYE KADAR UN
MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDELİM KALIPLARLA ŞEKİL VERİP TEPSİYE DİZELİM.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÜZERİNE SUSAM SERPİŞTİRELİM.175 DERECELİK FIRINA SÜRELİM ÜSTÜ PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARALIM AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: