
yarım kili dana veya koyun ciğeri
1 su bardağı un
yeterince tuz,pulbiber,kekik
isteğe göre 3 büyük boy patates
sıvıyağ
YAPILIŞI;Öncelikle ciğerlerimizin zarını alalım yıkayıp kuruladıktan sonra Kuş başı kestiğimiz ciğerleri una bulayıp eleyerek fazla unu dökelim. Önceden ısıtılmış bol sıvıyağa bir avuç atarak kızartalım.kızardığını anlamak için bir ciğeri iki bölüp içi kırmızı ise biraz daha pişirelim.bir yandanda patatesleri küp küp doğrayalım ve onlarıda ayrı bir tavada kızartalım.ciğerin kızarma işlemi bitince tavadan alacağımız bir miktar sıvıyağı ciğerlerin üzerine dökelim. arzu ettiğiniz kadar tuzunu baharatını ilava edip iyi harmanlıyalım. ve kızarttığımız patateslerle karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder