15 Aralık 2008 Pazartesi

ISPANAKLI KEK

YAPTIKTAN SONRA ÇOK BEYENDİĞİM BİR TARİF ÇOKDA LEZZETLİ. KEK TARİFİ ARARKEN KARŞIMA BU GÜZEL ISPANAKLI KEK TARİFİ KARŞIMA ÇIKTI EVDEDE ISPANAK BULUNMUŞKEN DENİYEYİM DEDİM. ÇOKDA GÜZEL OLDU. DENEMELİSİNİZ ARKADAŞLAR.......
MALZEMELER
5 AD. YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SB. HAŞLANMIŞ ISPANAK PÜRESİ
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
2PAKET KABARTMA TOZU
KREMASI İÇİN:
1 KG SÜT
2,5 FİNCAN ŞEKER
2,5 FİNCAN UN
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
1 PAKET KREMŞANTİ
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN:TOZ ANTEP FISTIĞI VE HİNDİZTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:YUMURTA VE ŞEKERİ KREMA HALİNE GELENE KADAR ÇIRPALIM SIVIYAĞ VE PÜRE YAPTIĞIMIZ 1 S. BARDAĞI ISPANAĞIMIZI EKLEYİP ÇIRPALIM VANİLYAMIZI KOYALIM VE UNUZMUZU VE KABARTMA TOZUMUZU EKLEYİP ÇIRPALIM VE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜP 180 DERECEDE PİŞİRELİM. DİĞER YANDAN KREMAMIZİÇİN; SÜTÜMÜZÜ ŞEKERİMİZ UNUMUZU TENCEREYE KOYUP PİŞİRELİM KOYU BİR KIVAMA GELDİĞİ ZAMAN KAPATALIM İÇİNE VANİLYAMIZI BE MARGARİNİMİZİ KOYUP İYİCE KARIŞTIRALIM EN SON TOZ KREMŞANTİMİZİ KOYUP KARIŞTIRALIM. PİŞMİŞ OLAN KEKİMİZİN ÜZERİNE İYİCE KREMAMIZI YAYLIM ÜZERİNE TOZ ANTEP FISTIĞI VE HİNDİZTAN CEVİZİMİZİ SERPELİM ....

Hiç yorum yok: