
400 GR KIYMA
1 YUMURTA
1 KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
2 DİLİM UFALANMIŞ EKMEK İÇİ
TUZ KARABİBER
5 UZUN PATLICAN
2 DOMATES 3 ADET SİVRİ BİBER
SOSU İÇİN;
3 DOMATES SIVIYAĞ SU VE TUZ
YAPILIŞI;PATLICANLARI ALACALI SOYALIM VE UZUNLAMASINA DİLİMLER YAPIP TUZLU SUYA BASTIRALIM.BU ARADA KIYMAYI MALZEMELERLE YOĞURALIM. YUMUR TADAN BİRAZ KÜÇÜK YUVARLAKLAR YAPALIM KÖFTELERİ İSTER FIRINA SÜRÜP PİŞİRİN İSTER ÇİĞ OLARAK PATLICANLARA SARALIM. BEN ÇİĞ OLARAK PATLICAN- LARA SARARAK FIRINA SÜRÜYORUM. KÖFTELERİ YUVARLADIKTAN DONRA PATLI- CANLARI YAĞDA ORTA PİŞİCEK ŞEKİLDE KIZARTALIM KAĞIT PEÇEDEDE YAĞINI ÇEKTİRELİM. SONRA BİR KASENİN İÇİNE 2 DİLİM KIZARTTIĞIMIZ PATLICANLARI ÇARPRAZ OLARAK YERLEŞTİRELİM ORTASINA KÖFTE HARCIMIZI KOYUP ÖNCE ÜSTEKİ PATLICANI SARALIM SONRADA ALTINDAKİ PATLICANI SARALIM ÜSTÜNE DİLİMLENMİŞ DOMATES VE BİBER KOYUP KÜRDAN BATIRALIM AÇILMAMASI İÇİN. HEPSİNİ AYNI ŞEKİLDE YAPTIKTAN SONRA SOSUMUZU HAZIRLIYALIM. DOMATES LERİ RENDELİYELİM SIVIYAĞINI KOYUP KAVURALIM.ÜSTÜNE TUZUMUZU VE SUYUMUZ KOYUP KAYNATALIM VE PATLICANLARI KOYDUĞUMUZ TEPSİYE DÖKE- LİM 180 DERECELİK FIRINA SÜRELİM AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder