8 Aralık 2008 Pazartesi

TARÇINLI CEVİZLİ TATLI

MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAYBARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞKADAR UN
İÇİ İÇİN:
100 GRAM CEVİZ İÇİ
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
ŞURUBU İÇİN:
5 SU BARDAĞI ŞEKER
5 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI:ÖNCELİKLE ŞURUBUNU HAZIRLAYIN ŞEKER VE SUYU KAYNATIP KENARA ALIN.YUMURTA SIVIYAĞ YOĞURT TOZŞEKER VE KABARTMA TOZUNU BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIR UNU EKLEYEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURU 2 PARÇAYA AYIRIN HER 2 HAMURU MERDANEYLE AÇIN HER 2 HAMURUN ÜZERİNE SIVIYAĞ CEVİZ VE TARÇIN PAYLAŞTIRIN.HAMURLARI RULA HALİNDE SARARAK 1 CM GENİŞLİĞİNDE DİLİMLEYİN DİLİMLERİ AVUCUNUZUN İÇİNDE ÜZERİNE HAFİFÇE BASTIRARAK DÜZLEŞTİRİN 180. FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.SOĞIYAN ŞURUBU FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ SICAK TATLININ ÜZERİNE DÖKÜN. YAPANLAR İÇİN AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: