7 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK

HAMURUMUZ İÇİN:

1. 1 KG BÖREKLİK UN

2. YETERİ KADAR TUZ VE SU

HAMURUMUZ AÇILACAK BİR ŞEKİLDE HAMUR ELDE EDİLECEK

İÇ MALZEME:

1. 1/2 Kg YAĞSIZ KIYMA

2. 1 ADET RENDELENMİŞ SOĞAN

3. 2 ADET ORTA BOY RENDELENMİŞ PATATES

4. TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, 1/2 ÇAY BARDAĞI SU

İÇ MALZEMESİ AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILACAK.

HAZIRLADIĞIMIZ HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPARDIĞIMIZ BEZELERDEN MERDANE YADA OKLAVA YARDIMI İLE YAKLAŞIK 2 MM KALINLIGINDA TATLI TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKA AÇILACAK İÇİNE YAPTIĞIMIZ İÇ MALZEMEDEN KOYUP ÜSTÜNÜ KAPATARAK KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ...

Hiç yorum yok: