8 Şubat 2009 Pazar

PİDE... (KIR PİDESİ)

MALZEMELER;
5 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz
alabildiği kadar su

KIYMALI HARÇ İÇİN

250 gr kıyma kullandım, soğanla kavurup,k.biberini,tuzunu ve karabiberini koyup hazırladım.

YAPILIŞI; Karıştırma kabımızın içine unumuzu döküyoruz, ortasını havuz şeklinde açıyoruz, içine yaş mayayı, sıvı yağ, yoğurdu, haşlanmış rendelenmiş patatesi rendeliyoruz. Çünkü: hamurumuzun yumuşak olmasını sağlayacaktır hemde hamura lezzet katacaktır, tuzuda ilave edip hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yuğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz, yapmış olduğumuz bezeleri uzun bir şekilde açıp, içine yapmış olduğumuz harçı ekliyoruz ve kapatıyoruz. isterseniz açıkta yapabilirsiniz. Fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırına veriyoruz.

Hiç yorum yok: