23 Şubat 2009 Pazartesi

TEPSİ PİZZASI





HAMURU İÇİN :
-
500 gr. (yarım kilo un),
- Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çorba kaşığı şeker,
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 1,5- 2 su bardağı ılık süt,

SOSU İÇİN :
- 2 çorba kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı kekik,
- 1 çay kaşığı acı pul biber,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2-3 kaşık zeytinyağı,
- 1 küçük çay bardağı su

ÜSTÜ İÇİN:
- Yarım kangal sucuk,
- 6 sosis
- 2 sivri biber,
- 2 tane domates,
- 250 gr kadar kaşar rendesi,
- yarım kase siyah zeytin
Öncelikle katı olmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup sıcak bir ortamda yarım saat mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan sos malzemeleriyle sürülebilir kıvamda sos hazırlayın.Mayalanan hamurun hepsini önce merdane yardımı ile biraz açın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine resimdeki gibi yerleştirin. Hamurun tepsinin tamamını kaplamasına dikkat edin. Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın. Üzerine bir miktar kaşar rendesi serpin.İnce dilimlenmiş sucuk ve salam dilimlerini sosun ve kaşar rendesinin üzerine yerleştirin.Daha sonra domates ve biber dilimlerini koyun.En son üzerine kaşar rendesi serptikden sonra 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında, fırının en alt katında 10- 15 dakika kadar pişirin.

1 yorum:

Marifetane hobi dedi ki...

merhabalar arkadaşım, yaklaşan mevlid kandili ve kutlu doğum haftası
sebebiyle yasin, kuran hatmi ve salavat okumaları başlattık.blogumu
ziyaret ederek katılımını bekliyorum.şimdiden hayırlı cumalar diliyerek
selamlar sevgiler bırakıyorum.